Hobby

Det finns en hel värld av saker du kan göra själv! Allt från dukning till godistillverkning till smycketillverkning. Pyssel till jul, nyår, påsk, födelsedagar, ja alla högtider.

Pyssel till barn eller vuxna, spelar ingen roll! Vi har allt och vill därför tipsa på vad du kan göra! Med inspirerande steg-för-steg filmer från Panduros enorma sortiment och bilder från det vi själva gör med nyheter och andra roliga saker  hoppas vi att ni hittar något nytt och roligt att skapa!

Glitterkrans

Den här vackra kransen är superenkel att göra då den glittriga kransstommen är väldigt fin redan som den är. Börja med att dutta lite vit färg på några kottar, låt torka och limma sedan fast dessa på kransen. Limma sen fast några minisnöbollar och stick in några gröna kvistar. Så där, nu har du en vacker krans att hänga upp!

Halloween make-up barn

Behöver du inspiration och har svårt att komma i rätta Halloweenstämningen? Kolla in Panduros filmer med enkla instruktioner steg för steg.

Halloween make-up

Behöver du inspiration och har svårt att komma i rätta Halloweenstämningen? Kolla in Panduros filmer med enkla instruktioner steg för steg.

Halloween make-up

Behöver du inspiration och har svårt att komma i rätta Halloweenstämningen? Kolla in Panduros filmer med enkla instruktioner steg för steg.

DIY Chokerhalsband

Häng med på senaste smycketrenden! Gör ett eget Choker halsband, coola att bära och enkla att göra. Så enkla att du lätt kan göra flera stycken både till dig själv och för att ge bort till dina vänner.

GÖR SÅ HÄR:

  1. Mät omkretsen runt din hals (eller din kompis hals), klipp av bandet efter det måttet.
  2. Kläm på hylsor med hjälp av en plattång i var sin ände av bandet.
  3. Sätt ett lås i den ena hylsan och en ringögla i den andra.
  4. Sy fast ett hänge mitt på bandet, sen har du ett trendigt choker halsband.

Vackra julkransar

Den här videon visar hur du gör vackra julkransar! Följ bara dessa enkla steg.

Vika snöflingor av papper

Dessa snöflingor är enklare att göra än dom ser ut och väldigt dekorativa till jul!

Julkort

Följ dessa steg för att göra fina julkort!

Adventskalender

Enkla sätt att göra vackra adventskalendrar! Med bara 4 saker kan du göra din egna kalender med 24 presenter till barnen.

Halloween - Dukning

Lägg lite extra krut på dukningen till halloween! Här visar vi några enkla knep och smarta trick du kan ta till för att skapa den rätta halloweenstämningen.

Halloween - Monster

Även en enkel ansiktsmålning med bara ett par färger kan förvandla det sötaste barn till ett läskigt monster. Här visar vi hur.

Kom in till oss så visar vi vad du behöver!

Halloween - Blodig zombie

Vill du lära dig göra en proffsig ansiktsmålning och mask? Här visar vi vad du behöver och hur du ska gå till väga för att skapa en riktigt läskig zombilook.

Halloween - Blek zombie

I den här filmen visar vi hur du använder ansiktsfärg, fejkblod, bygger upp sår och gör andra skräckinjagande effekter för att få en cool zombimask.

Fira påsken med läcker tårta!

Baka en 2-planstårta (Ø 20/26 cm). Placera varje tårta på tårtunderlägg av kartong (mindre än tårtorna). Lägg samman bottnarna med fyllning emellan, varje våning ca H.10 cm med fyllning. Klipp 5 sugrör á 10 cm som stöd till övre tårtan, tryck ner dem i den undre jämnt fördelat ca 5 cm från kanten. Placera den lilla tårtan ovanpå. Stryk smörkräm på tårtornas sidor som fuktspärr (annars smälter marsipanen). Kavla ut vit marsipan (strö florsocker på bordet och på kaveln), skär ut ca 11 cm breda remsor och täck sidorna med. Kavla sen ut marsipan i olika färger och stansa ut bokstäver, limma fast dem med ätbart lim. Vispa samman chokladmousse och spritsa tätt med små toppar på ovansidorna, riv mörk choklad och strö över. Gör till sist små marsipanfigurer i olika färger (använd chokladformar, sikta i lite florsocker så släpper marsipanen lättare). Tryck ner figurerna i chokladmoussen.

Påskris med pynt

Gör fina och blixtsnabba dekorationer till påskriset! Ringla vimplarna runt i riset, veckla ut honeycombsäggen och fäst med den dubbelhäftande tejpen som redan sitter på. Knyt fast banden i fjädrarna och sedan är det bara att hänga upp pyntet!

Måla och dekorera påskägg

Allt du behöver finns hos oss!

Crazy ägg med gnuggisar

Släpp loss fantasin och gör tokroliga ägg med Rub ons och färgsprakande pysselmaterial. Varför inte anordna en inbördes tävling – vem gör det roligaste påskägget? Använd plastägg så riskerar ni inte att de går i kras. Så sätt igång, måla, klistra och låt fantasin flöda!

Ansiktsmåla fjäril

Lär dig hur du arbetar med ansiktsfärger! Filmen visar hur du gör en vacker ansiktsmålning till festen eller maskeraden. Steg för steg får du se sirliga fjärilsformer och fina färgtoningar växa fram. Detta är en av Panduros populära DIY-filmer om ansiktsmålning – på Panduro Hobby Webtube på YouTube hittar du fler!

Ansiktsmåla blommor

I filmen får du se en vacker ansiktsmånling med blomstermönster växa fram. Se hur det går till, steg för steg och få tips på hur du mixar olika färger, toner och glitter. Detta är en av Panduros populära DIY-filmer om ansiktsmålning – på Panduro Hobby Webtube på YouTube hittar du fler!

Cool tiger

Maskeraddags? I den här filmen visar vi hur du får till den coolaste och snyggaste tigern med ansiktsfärg! Vi visar vilka redskap du behöver och hur du ska måla, steg för steg. Detta är en av Panduros populära DIY-filmer om ansiktsmålning – på Panduro Hobby Webtube på YouTube hittar du fler!

Diamant med pappersvikning

Pappers-diamanter är vackra dekorationer att hänga i fönster, ha på tallrikar eller att hänga i julgranen. Videon visar vilka material du behöver och hur dom skapas!

Snöflinga med pappersvikning

Dessa underbara snöflingor är enklare att göra än dom ser ut och är otroligt dekorativa! Kolla in videon för att se hur du gör och vilka material du behöver.

3 enkla juldekorationer

Här är 3 enkla, stress-fria juldekorationer. I den här videon kommer tips på 3 vackra juldekorationer som kan göras i 3 steg med högst 3 olika material!

Duka med skoltavelfärg

Gör en vacker dukning med vaser du skrivit på! GÖR SÅ HÄR: Tvätta vaserna med diskmedel och låt dem torka ordentligt. Måla dem med skoltavelfärg och låt torka i minst 3 timmar (kortare torktid gäller andra material). Surra jutesnöret, knyt en rosett och avsluta med att limma fast en träkula i var ände av jutesnöret. Skriv på flaskan med en Chalk marker. GLASEN: Vi skrev gästernas namn med en Label maker och limmade fast dem tillsammans med en paljett på glasen. Fin bordsplacering och smart knep för att hålla koll på vems glas som är vems!

Gör ditt eget hårband

Vi visar dig hur kul och lätt det är att göra ditt eget hårband. Inspireras av våra idéer och dekorera med pärlor, stenar, blommor och andra vackra tillbehör.

Dekorera ägg av papp

Tre tips på hur du kan dekorera ägg av papper. Tipsen är enkla och barn i alla åldrar kan göra det!

Måla med Panduros vintage möbelfärg

Lär dig måla med Panduros vintage möbelfärg. Här kan du se hur du får det där slitna utseendet på dina möbler eller tavelramar t.ex!

Rainbow Loom med bokstävspärlor

En ny variant av Rainbow Loom!

Succén fortsätter med Rainbow Loom och här visar vi dig hur du kan göra fantastiska armband med bokstäver!

Skriv ditt namn eller några vackra ord och väv in dom med gummiband i häftiga färger!

Skor dekorerade av mig själv

Tygskor är det bästa som finns. Med några enkla steg kan du förvandla dessa till något helt nytt och sätta din egen prägel på skorna. Kolla här hur du gör dina enkla vita skor till något riktigt häftigt!