Upsala Färg

Om oss

År 1908: SOS börjar gälla som internationell nödsignal, kvinnor ingår i den svenska OS-truppen för första gången och Upsala Färg grundas av Hilmer Lindqvist.

Från diversehandel till stormarknad

På Sysslomansgatan 3 slog Upsala Färg för första gången upp sina dörrar 1908, för att erbjuda stadens invånare en uppsjö av varor: från golvlack och kemikalier till kryddor och vaxdukar. Sortimentet gjorde butiken till en diversehandel under den första generationens verksamhet. Allteftersom började färdigförpackade produkter dominera. I samband med detta, närmare bestämt under 60-talet, öppnade tredje generationen Lindqvist Sveriges första externa stormarknad för färg, på Bolandsgatan 9. Idag befinner vi oss på samma gata men i större och ljusare lokaler. Du är välkommen till Upsala Färg Boländerna på Bolandsgatan 18.

Fem generationer färg

Upsala Färg är ett familjeföretag i ordets rätta bemärkelse. Grundare Hilmer Lindqvist är farfars far till Johan som idag driver företaget tillsammans med femte generationen Lindqvist. Före honom styrde Einar, Lars-Olof samt Håkan skutan, i den kronologiska ordningen. Tack vare detta blickar Upsala Färg mer än gärna framåt och har siktet inställt på att fortsatt vara störst på färg i Uppsala, för att kunna vägleda och rådgiva proffskunder samt se till så att privatkunder förverkligar sina renoveringsdrömmar.

På bild ser ni bröderna Johan (tv) och Håkan (th) Lindqvist, den fjärde generationen i företaget.

Upsala Färgs färghandelmuseum

En ny och väldigt unik del av vår butik är vårt färghandelsmuseum. Efter Lars-Olof Lindqvist pension började hans arbete att samla färgfackhandelns historia till en autentisk färghandelsbutik från början 1920-talet. Detta uppfördes först i våra gamla lokaler på Bolandsgatan 9 för att nu ha nedmonterats och återuppbyggts i vår nuvarande butik på Bolandsgatan 18.

Upsala Färg är en del av Happy Homes

Upsala Färg Boländerna

Som Sveriges första storfärghandel vet vi på Upsala färg vad vi pratar om när det gäller färg. Här hittar du också vårt stora sortiment inom tapet, kakel och golv samt alla verktyg du kan tänkas behöva för att göra jobbet själv. Men det stannar inte vid detta. Målsättningen är att kunna erbjuda dig kunskap och stöd av högsta klass, och att alltid vara proffsens såväl som amatörernas självklara val när det kommer till handledning inom alla våra produktområden. Välkommen in till Upsala Färg Boländerna.

Upsala Färg Citybutik

År 1962 förvärvade Upsala Färg stadens äldsta färghandel: Söderbergs Färghandel. Nästa decennium öppnades där en särskild avdelning med fokus på konstnärs- och hobbymaterial. Där föddes det som vi idag kallar Upsala Färg Citybutik. Där erbjuder vi ett brett utbud av allt som både hemmapysslare och professionella konstnärer kan tänkas behöva. Kom in till oss på Upsala Färg Citybutik på Bredgränd 7.

Upsala Färg – Stadens äldsta butik för färg, tapet, golv & kakel

Vad behöver du?

Välkommen in till någon av våra butiker för att få hjälp att välja de produkter som passar ditt projekt.